KRAV-certifierat kött


  KRAV-certifierat kött från Hulta Norrgård

  Våra djur föds och lever sina liv på och vid Hulta Norrgård. Djuren slaktas på Basunda gårdsslakteri i Björkfors. Där styckas och vakuumpackas köttet innan det är klart för leverans.

  Det här är vad vi kan erbjuda:

  Lamm: omkring sex månader, av raserna Gute eller Gotlandsfår. Lammen, som är födda i maj månad, lever av årets gräs och buskar på huvudsakligen naturbeten under betessäsongen.

  Får: ett i många fall underskattat kött, som är svårt att hitta i handeln. Våra Gute- och Gotlandsfår äter gräs och buskar på huvudsakligen naturbeten under betessäsongen och resterande tid får de hö och ensilage samt ett lite tillskott av hamlat löv.

  Gödkalv: Kalvarna går med sin mor med fri tillgång till mjölk. Det ger ett väldigt ljust och mört nötkött.

  Ungnöt: omkring två år gamla djur. Ungdjuren lever huvudsakligen på gräs från naturbeten under betessäsongen och får endast hö och ensilage under resterande del av året.

  Nötkött: från våra mjölkkor. Under betessäsongen betar korna en kombination av naturbeten och vallbeten, under resterande del av året äter de hö och ensilage. Mjölkkorna får även tillskott av kraftfoder som består av i huvudsak egenodlat spannmål och ärtor.

  Köttet säljs i ”pedagogiska poster”, dvs du får en proportionerlig mängd av styckdetaljer och malet kött i förhållande till den totala mängden. Du köper samtliga detaljer från ett helt eller halvt djur. När det handlar om vuxna nötdjur kan du köpa minst en sjättedel av djuret, för att få en mer hanterbar mängd kött.

  Organmat, märgben och hundben går också att beställa.

  Lamm och får kan endast köpas under sen höst.  Prislista:


  Lamm: ostyckat 90 kr/kg, styckat 130 kr/kg
  Får: ostyckat 70 kr/kg, styckat 110 kr/kg
  Gödkalv: styckat 200 kr/kg
  Ungnöt: styckat 150 kr/kg
  Nöt: styckat 120 kr/kg

  Kontaktuppgifter:
  Björn Pihl: Tel: 070-751 11 23 E-post: bjorn.pihl@gmail.com