Aktiviteter

Aktiviteter som presenteras här drivs av frivilliga i hultabygden och inte nödvändigtvis i regi av Hultabygdens Kretsloppsförening.


Naturlogi
Simskola
Träning
Matgruppen
Kartor (Under utveckling)
Byakampen 2021
Vårkampen 2022


    Simskola

    Facebookflöde


    Träning

    Vi kör träning i stallet kl 19.00 på onsdagar, gå med i Facebook-gruppen för att se senaste uppdateringarna.

    På torsdagar är det träning i stallet för daglediga.

  •  Hulta träningsgäng


Matgruppen

Lokala matproducenter (kommer att uppdateras löpande)

Potatis
Morötter
Honung

Recept

Här finns våra beprövade recept med bra råvaror, dvs helst ekologiskt och närodlat eller ur naturens skafferi.
Sidan uppdateras med nya recept efter hand.

Mötesprotokoll
Nässelrecept
Byadagens Stompa
Öländsk Bönsallad
Ellas rödbetssallad


Byadagens Stompa (20 st)

5 dl filmjölk
0,5 dl sirap
2 tsk fänkål
2 tsk anis
2 tsk salt
3 tsk bikarbonat
1,5 l rågsikt (kan blandas med graham)
Gräddas i stekpanna över öppen eld


Öländsk bönsallad

Blötlägg 1 dl bruna bönor i 0,5 l vatten i 14 timmar.
Slå bort vattnet.
Kokspad till bönorna:
5 dl vatten
2 msk vinäger
3 msk socker
1 tsk salt
(1 tsk kyndel)
2-3 msk hackad persilja
Låt sjuda försiktigt ca 1 timme. Låt sedan bönorna kallna i kokspadet, gärna över natten.

Till salladen:
0,5 syrligt äpple
1 liten gul lök
2 msk majonnäs
2 msk filmjölk
(50 gr bayonneskinka – brukar inte vi ha)
Hacka löken fint.
Skär äpplet i tärningar.
Blanda majonnäs och fil.
Tillsätt några droppar soja vilket ger färg.
Blanda till slut i bönorna i blandningen.
Klipp persilja över.


Ellas rödbetssallad


3 dl. finhackade, kokta, kalla rödbetor
3 dl finhackade, kokta, kalla potatisar
3 dl finhackade, syrad gurka
1 dl hackad dill
1 dl hackad persilja
1 dl finhackad gul lök
1 dl olja
En pressad vitlöksklyfta
Några droppar citronsaft
Blandas väl och får stå ca ett dygn innan servering.
Gör gärna dubbel sats för den är jättegod.