Aktiviteter som presenteras här drivs av frivilliga i hultabygden och inte nödvändigtvis i regi av Hultabygdens Kretsloppsförening.
Naturlogi
Simskola
Träning
Matgruppen
Kartor (Under utveckling)
Byakampen 2021
Vårkampen 2022
- Hulta träningsgäng
Simskola
Facebookflöde
Träning
Vi kör träning i stallet kl 19.00 på onsdagar, gå med i Facebook-gruppen för att se senaste uppdateringarna.
På torsdagar är det träning i stallet för daglediga.
Matgruppen
Lokala matproducenter (kommer att uppdateras löpande)
- Potatis
- Morötter
- Honung
Recept
Här finns våra beprövade recept med bra råvaror, dvs helst ekologiskt och närodlat eller ur naturens skafferi.
Sidan uppdateras med nya recept efter hand.
Mötesprotokoll
Nässelrecept
Byadagens Stompa
Öländsk Bönsallad
Ellas rödbetssallad
Byadagens Stompa (20 st)
5 dl filmjölk0,5 dl sirap
2 tsk fänkål
2 tsk anis
2 tsk salt
3 tsk bikarbonat
1,5 l rågsikt (kan blandas med graham)
Gräddas i stekpanna över öppen eld
Öländsk bönsallad
Blötlägg 1 dl bruna bönor i 0,5 l vatten i 14 timmar.Slå bort vattnet.
Kokspad till bönorna:
5 dl vatten
2 msk vinäger
3 msk socker
1 tsk salt
(1 tsk kyndel)
2-3 msk hackad persilja
Låt sjuda försiktigt ca 1 timme. Låt sedan bönorna kallna i kokspadet, gärna över natten.
Till salladen:
0,5 syrligt äpple
1 liten gul lök
2 msk majonnäs
2 msk filmjölk
(50 gr bayonneskinka – brukar inte vi ha)
Hacka löken fint.
Skär äpplet i tärningar.
Blanda majonnäs och fil.
Tillsätt några droppar soja vilket ger färg.
Blanda till slut i bönorna i blandningen.
Klipp persilja över.
Ellas rödbetssallad
3 dl. finhackade, kokta, kalla rödbetor
3 dl finhackade, kokta, kalla potatisar
3 dl finhackade, syrad gurka
1 dl hackad dill
1 dl hackad persilja
1 dl finhackad gul lök
1 dl olja
En pressad vitlöksklyfta
Några droppar citronsaft
Blandas väl och får stå ca ett dygn innan servering.
Gör gärna dubbel sats för den är jättegod.